Trupp: Tobias, Isak, Alexander, Jesper, Andreas, Lars-Anders, Markus, Oscar, Victor, Henric, Kim, Robin K, Christoffer N, Mohammad H, Albin T och Hans L

Startelvan (4-4-1-1): Tobias, Jesper, Hult, Andreas, Markus, Mohammad, Christoffer, Alexander, Robin K, Oscar och Kim.
Avbytare: Isak, Hasse, Henric, Victor och Albin.

0-1 Oscar Ström (30, straff)
0-2 Oscar Ström (38)
0-3 Jesper Holmberg (50)
0-4 Mohammad Hosseini (54)

Får börja med att be er om ursäkt det var en hel del känslor innan men framförallt under matchen för min egen del och denna matchkrönika var det svårt att få ner på papper!

Detta var en oerhört viktig match för oss och för Rinn, då bägge lagen var i akut poäng behov. Vi bestämde oss för att mönstra upp i en 4-4-1-1, vi har haft lite svårt att vinna bollen på mitten vid insparkar och utsparkar, genom att ha Oscar släppande bakom Kim och med Kigges huvudspel tillsammans med Andreas längd hoppades vi nu kunna vinna första och andra bollarna som är så viktiga.

Matchinledningen var jämn, Rinn hade några bra intentioner och Pär Skogholm satte vårat försvar på lite arbete, första gången det hände var i den 6:e minuten när han kom genom, avslutet gick utanför stolpen. Två minuter senare var det Stoffe som kom loss men avslutet blev tam och Tobbe hade inga problem att rädda.

Robin kom loss på sin kant och slog en bra inlägg tyvärr hade vi inte fyllt på med folk och ingen fanns på plats. I den 12:e minuten kom Rinn nära ledningen, allt börjar med en snabb omställning som Jesper bröt, inte bättre än att en grönklädd kunde få bollen men då är vi snabba och drar på oss en frispark. Sonny tog den, den gick i muren och hamnade mellan Tobias och Hedström, Rinnspelaren hinner först på bollen och försöker peta den förbi Tobias, men vår målvakt lyckas knippa bollen och reda ut situationen.

Vi hade ett långt lag första kvarten, det var långt mellan dom olika lagdelarna vilket gjorde det svårt för oss att få igång en bra passningsspel. I den 16:e minuten har vi en boll inne men som dömdes bort för offside, korrekt ska det sägas. Rinn hotade igen i den 20:e minuten, vi tappade boll på fel plats och till den snabba Hedström dessutom, dom får två halvchanser i denna kontring innan vi lyckades rensa bollen!

Runt den 25:e minuten börjar vi sakta men säkert äta in oss i matchen, avståndet mellan lagdelarna minskar och vi började stundtals rulla boll inom laget som vi faktiskt kan! Redan i den 24:e minuten slog Kigge en snabb frispark som Oscar förvaltade med ett skott som Lilläng räddade.

I den 27:e minuten började Mohammad att komma rätt i matchen och hade några bra intentioner. Vi hade en längre anfall runt den 29:e minuten och Kigge inne i straffområdet blir fälld, domaren tvekade inte och pekade på straffpunkten. Oscar klev fram och gjorde inget misstag och gjorde 0-1 till oss! Rinn känner av baklängesmålet samtidigt som vi fylls av självförtroende vilket lede till att sista kvarten är mer eller mindre vår! Mohammad har två bra sekvenser i den 34:e minuten, först avslutade han över, sen vinner vi den där omtalade första bollen på en inspark och bollen kom ut till Mohammad som gjorde bort sin back och jobbade sig inåt innan han avslutade i ribban!

I den 38:e minuten fick vi den viktiga 0-2 målet, allt började med en hörna som Rinn försökte rensa men som Andreas skickade tillbaka mot hörnläggaren som slog ett längre inlägg som nickades mot halvmånen där Oscar stod och avslutade stolpe in, 0-2! Vi gick in till halvtids vilan med 9-2 i ryggen!

Pausen gick åt till att rätta små saker i vårat spel, samt att göra killarna medvetna om att matchen inte var vunnen än!

Vi får en drömstart av 2:a halvleken vi gör 0-3 i den 50:e minuten genom en kanon mål av Jesper, framspelad av Alexander! Extra kul då Jesper har under gångna veckan haft några fina fullträffar på träningarna, kul att det även kom under en match! Det hann bara gå 3-4 minuter och Mohammad kom fri på sin kant, framspelad av Alexander tror jag, och smekte in bollen i en härlig båge i det bortre krysset, 0-4 var ett faktum!

Rinn gjorde ett tappert försök att hitta på något, men vi stod emot på ett bra sätt och kontrollerade matchbilden relativt enkelt. Vi passade även på att lufta bänken genom att plocka in Victor och nyförvärvet Albin Tärning ut gick en sliten Alexander som idag fick 60 minuter efter förra veckans ca 40 efter sin skada. Ut hick även Kim som hade gjort ett mycket bra jobb som ensam forward.

Både Albin och Victor kom in bra i matchen och hade några intressanta intentioner. Vi är närmare ett 0-5 mål än Rinn är att reducera. Ett bra exempel är anfallet i den 68:e minuten då Albin kom på sin kant och slog ett inlägg som Victor tar ett avslut på, tror att bollen tar på Mattsson och träffar stolpen.

Tobias fick göra en dubbelräddning i den 70:e minuten där den första är bollen på väg åt ett håll men som ändrar riktning och Tobias hann boxa bort den, returen var inte lika farlig. Med kvarten kvar får även Hasse och Henric komma in, vi byte ut Jesper och Markus. Med tio minuter kvar behövde Robin gå ut och några minuter senare även Kigge, in kom Alexander och Jesper. 0-4 stod sig matchen ut och tre viktiga poäng inkasserades på vårat konto!

Alla gör ett bra arbete ikväll, från Tobias till Isak på bänken som tyvärr inte fick någon speltid då jag bommade ge honom en utespelares nummer! Nu tar vi helg och på måndag börjar förberedelserna till nästa match på torsdag då vi återvänder till Granevik!